Občina Zagorje

Novice

Zagorjankam zmaga na turnirju Zagorska dolina 2017

Zagorjankam zmaga na turnirju Zagorska dolina 2017

Zagorske rokometašice so tri tedne pred začetkom prvenstva zmagale na domačem turnirju Zagorska dolina 2007. Na obeh tekmah so prikazale solidno predstavo v napadu. Nekaj več preglavic je povzročala igra v obrambi saj se morajo igralke med seboj še dobro spoznati.

Zagorjanke so v prvi tekmi turnirja zanesljivo visoko premagale Ptujčanke. Vodile so celotno srečanje in tekmo brez težav zmagale z 27:17. Najboljša strelka tekme v domači ekipi je bila Neža Skrinjar s šestimi goli.

Na drugi tekmi je tretje uvrščena ekipa v Hrvaškem prvenstvu ŽRK KOKA nudila zelo dober odpor domači ekipi. Zagorjanke so prvi polčas vodile za gol ali dva nekje do 20 minute. Nato so borbene Hrvatice rezultat  izenačile in dobile prvi polčas 14:18. V drugem polčas so domače le zaigrale bolj zbrano obrambi in tudi s pomočjo vratarke Peričeve, ki je na tej tekmi obranila 14 strelov na gol rezultat obrnile v svojo korist. Največja prednost je bil 48 minuti 25:19. Na koncu zaslužena zmaga z 29:26. Najboljša strelka v domači ekipi je bila  Pia Hren z 10 zadetki.

V zadnji tekmi na turnirju so Hrvatice zanesljivo in brez težav premagale Ptujčanke 27:14.

Organizator je izbral najboljše tri posameznice. Najboljša vratarka je bila : Andrea Perić (RK Zagorje), najboljša strelka je bila Tea Jalušić (ŽRK Koka) in najboljša igralka na turnirju je bila kapetanka domače ekipe Janja Rebolj(RK Zagorje)

Končni vrstni red mednarodnega turnirja Zagorska dolina 2017 :

  1. mesto RK Zagorje
  2. mesto ŽRK Koka (Hrvaška)
  3. mesto ŽRK Aklimat Ptuj